Etstoel Anloo

Een heel dorp terug in de 17e eeuw!
Op 17 augustus 2019 keert het Drentse dorp Anloo weer vier eeuwen terug in de tijd. De 400 inwoners verruilen hun moderne kleren voor de sobere kleding van vroeger. De middeleeuwse kerk, de prachtige Kerkbrink en de landelijke dorpssfeer laten de bezoeker werkelijk het Drentse verleden inademen.

Rechtspraak op z’n Drents: “Erfenis of Ergernis”

Gedoe over de erfenis. Heus niet alleen van onze moderne tijden. En ook een ‘samengesteld gezin’ is niet uniek voor onze tijd.

Wees getuige van een ingewikkelde zaak omtrent een erfenis en puzzel mee. Wie is nu erfgenaam van wie? Kom naar het waargebeurde verhaal van de familie Dolfing uit Orvelte.

Tijdens de zitting staan partijen lijnrecht tegenover elkaar, getuigen moeten helpen de waarheid te vinden. Tegelijk biedt de rechtszaak een uniek kijkje in de Drentse samenleving van vroeger. Ook buiten de kerk maakt het ongeregelde volk dat zijn eigen wetten naleeft korte metten met wie zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

Het spel in en om de kerk is gebaseerd op ware feiten en de personen die terecht staan, hebben eeuwen geleden werkelijk geleefd.

Het Drentse gerechtshof in vroeger eeuwen heette de Etstoel. De Etstoel vergaderde drie keer per jaar: twee keer in Rolde, maar op de feestdag van Sint Magnus in de kerk van Anloo. Sinds 1987 wordt elk jaar zo’n rechtszitting van de Etstoel nagespeeld. Het spel is gebaseerd op ware feiten en de personen die terecht staan, hebben eeuwen geleden werkelijk geleefd.

Kaarten voor de Etstoel

De entree voor het evenement de Etstoel (activiteiten rondom de kerk) is:

  • 140 stuivers (7 euro) voor volwassenen
  • 20 stuivers (1 euro) voor kinderen van 6-12 jaar
  • kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis naar binnen

U kunt (contant!) betalen bij de tollenaars bij de ingang van het terrein.

Kaarten voor de voorstelling in de kerk

Wanneer u de Etstoel bezoekt, kunt u ook naar een van de voorstellingen in de kerk. De kaarten voor deze voorstelling kosten € 2,50 (extra) en zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk (contant betalen!).

Vanaf 10.00 uur is er elk uur een voorstelling tot 17.00 uur. De verkoop begint om 9.00 uur voor voorstelling van 10.00 uur en 11.00 uur.

Om 11.00 uur begint de verkoop voor de volgende 2 voorstellingen van 12.00 uur en 13.00 uur en om 13.00 uur voor de 2 volgende voorstellingen.

En om 15.00 uur weer voor de voorstellingen van 16.00 uur en 17.00 uur.

Let op: Het is NIET mogelijk om van tevoren (bijv. via de website of via e-mail) kaarten te bestellen.

Reacties zijn gesloten.